Introductie

  Rondleiding
    Transacties     
    Limieten
    Overzichten
    Koersen
    Andere

  Pro-versie

  Vragen en
  problemen

  Messageboard

  Update   
  Systeem vereisten

  Bestellen

 

Portfolio2000 Rondleiding

Juiste en makkelijke ingave van uw transacties in bij Portfolio2000 vanzelfsprekend. Als voorbeeld tonen we u hier een paar stappen in de transactie wizard.

Deze wizard zal u begeleiden bij het ingeven van uw transacties, hierbij zal u stap voor stap om de relevante informatie gevraagd worden.

In de eerste stap vraagt de wizard u op welk effect een transactie wil uitvoeren. Hier kan u ofwel zelf een naam tikken of een effect kiezen in de databank van VisionEXPERT of EuroBench. U doet dit door op het pijltje te kikken dat u rechts van de naam ziet staan.

U krijgt vervolgens de databank te zien. U kan hier makkelijk in zien door te navigeren met behulp van een boom sturctuur.

U dient alleen het betreffende aandeel op te zoeken en op 'Ok' te drukken. Als u het aandeel niet terugvindt kan u het programma voor u laten zoeken.

Het voordeel van met een databank zoals die van VisionEXPERT te werken is dat alle informatie moeiteloos doorvloeit naar Portfolio2000. Want nadat u op 'Ok' klikte staan de meeste gegevens betreffende dit effect al ingevuld. Koos u bijvoorbeeld Intel dan weet Portfolio2000 dat het hier om een aandeel in USD betreft dat uit de Verenigde Staten komt.

Ook weet Portfolio2000 dat voor dit effect de koers in VisionExpert gezocht moet worden. Als u  dus in de toekomst een nieuwe koers wil, zal Portfolio2000 geheel automatisch de koers uit VisionEXPERT gaan plukken. Portfolio2000 zal zelfs de wisselkoers van de dollar gaan ophalen zodat deze fluctuatie ook kan ingerekend worden.

We slaan nu enkele schermen over die van minder belang zijn, tot we aan het laatste scherm komen. Dit is het scherm waar alle details van een transactie ingegeven worden.

Hier geeft u in waneer u kocht of verkocht, aan welke koers u kocht of verkocht, hoeveel stuks verhandeld werden, welke kosten hierbij werden gedaan. Eventueel, als u in een vreemde munt handelt zal om de wisselkoers gevraagd worden.Portfolio2000 berekent dan met al deze gegevens automatisch het totale bedrag van de transactie zodanig dat u dat kan vergelijken met wat u betaalt heeft. Als Portfolio2000 iets anders berekent heeft, dan heeft u zich blijkbaar ergens vergist. Op deze manier worden uw transacties al automatisch gecontroleerd bij het ingeven.

Als u op 'Voltooien' klikt wordt de transactie aan uw portefeuille toegevoegd en zullen alle berekeningen aangepast worden volgens deze nieuwe gegevens. Zoals u ziet gebeurt alles overzichtelijk en stap voor stap.

In de volgende stap van deze rondleiding vertellen we u wat meer over Limieten.

Copyright 2000-2005 Pavell Software
Alle rechten voorbehouden


eXTReMe Tracker